28 Nisan 2012 Cumartesi

HAMİŞLERE TAVSİYELER 2

Aslında uzun zamandır yazmam gereken bir yazıydı bu ancak bu aralar hiçbir şey için vakit bulamıyorum o nedenle bu yazıyı benden yazmamı isteyen bir izleyicimden özür dileyerek başlamak istiyorum.Evet hamişlere tavsiyeler adındaki bu yazıma yorum bırakarak benden tavsiye ettiklerim dışında beğenmediklerimi de paylaşmamı istemişti bir okurum bende beğendiklerim ve kullandıklarım dışında gereksiz yere aldıklarımı yada beğenmediklerimi paylaşıyorum.Tabi bu yazıya anne olmuş bütün arkadaşlarımın yorumlarıyla kendi memnun oldukları ya da sakın alma dedikleri şeyleri ekleyerek hamile arkadaşlarımıza yol göstermesini rica ediyorum.
1) İlk olarak sakın almayın dediklerimin başında devasa bebek arabaları geliyor.Ben kızım doğduğunda bayb to go dan çift taraflı bir araba almıştım.Pek memnun kalmadım açıkçası aslında diğerlerine oranla hafifti ama yine baston puset kullandıktan sonra keşke doğduğundan itibaren bunu alsaymışım dedim.İllaki çift yönlü olmasına gerekte yokmuş tabi ama o dönemde çift yönlü olmasına dikkat ediyoruz.Ben şimdi kullandığımız chicco liteway baston pusetten çok ama çok memnunum.Tamamen yatma özelliği ile doğumdan itibaren kullanılıyor.
2)İkinci olarak tavsiye etmeyeceğim ürün bacaklarından çıtçıtlı olan tulumlar.Yani önden çıtçıtı olanlar.Ben mothercareden üçlü paket almıştım ve doğum yapana kadar onları çıkarıp çıkarıp nasıl yakışacağını hayal ettim ama o kadar para verip aldığım bu tulumları pek giydiremedim çünkü hem çıtçıtları kapatınca bile sürekli hareket ettiği için araları açıkta kalıyordu ve bez değiştirmek falan çok zor oluyordu.Yani önden tek taraflı tulumları bence tercih etmeyin bunun yerine içlerden çıtl olanları daha rahat kullanırsınız.İlk resimdeki beni alıp kullanamdığım ikincisi ise tavsiye ettiği içten çıtlı olan.

3)Banyo termometresi kesinlikle almayın,yani bence almayın.Zira bir anne eli kesinlikle suyun ısısını çok iyi ölçüyor başka hiçbir şeye gerek kalmıyor.Zaten pek çok konuda o annelik denen güdü bize yol gösteriyor o nedenle banyo termometresi pek işime yaramadı benim.
4)Ateş ölçer kesinlikle önemli.Alınması gerekli.ben weweelin kulaktan ve alından ölçen şu modelini almıştım ama memnun kalmadım.

Bunun yerine alına tutarak ölçenlerden alsaydım çok daha memnun kalırdım sanırım.Çünkü hastalanan çocuk çok huysuz oluyor ve ateşini başka türlü ölçtürmüyor.Bu nedenle temassız ölçen ateş ölçerler çok daha kullanışlı.
5)Bez olarak da primanın premium care den hiç memnun kalmadım.Çok garip bir kokusu vardı.Sonra kadınlar kulübünde de okudum aynı durumdan şikayet edenleri.Bir paket aldım ama yarısını bile kullanmadım.Bunun yerine yine primanın yeni doğanı alıp kullandım ve hala daha prima kullanıyoruz.
6)Ve son olarak kesinlikle tepe tepe kullandığım parasını hak eden ürün mama sandalyesiydi bizim için.Hala da kullanıyoruz.Ben duru 7 yada 8 aylıkken almıştım mama sandalyesini ama keşke doğduğu andan itibaren kullanılan modeli alsaymışım diyorum.çünkü o da ana kucağı görevi görüyor.Bebeğimizi ona koyup iş yapabiliyoruz.ama ben kızım büyükken keşfettiğim için chicconun pollysini aldım.işte bu:
Ancak doğumdan itibaren kullanılan model yine chicconun polly magic modeli.Ben bunu tavsiye ederim gerçi kendiminkinden de aşırı derece memnunum ama yeni anne olacaklar için diğeri daha ideal.
İşte benim şimdilik aklıma gelenler bunlar sevgili arkadaşlar.Umarım hamile arkadaşlarımın işine yarar.Dediğim gibi anne olan arkadaşlarımda bu postuma yorum bırakarak memnun kalmadıkları şeyleri paylaşırlarsa hamile arkadaşlarımıza yol göstermiş oluruz.Sevgiler

5 yorum:

  1. mothercare in üçlü tulumu,resimdekinin aynsı hatta bizde de var ve ben sadece uyurken giydiriyorum,pijama olarak.ben bu şekilde kullandığım için memnunum aslında onlardan.gün içinde hareket halinde kullanılmasından ziyade pijama niyetine kullanmak daha doğru.içine sadece bir fanila giydirip bu tulumla yatırınca ne terliyor ne üşüyor,beli de açılmıyor.
    diğer maddelerin ise hepsine katılıyorum özellikle mama sandalyesine,banyo termometresine ve bebek bezine,çok doğru.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim öncelikle sevgili özgünün annesi.ben tulumları genel olarak giydirirm diye hayal etmiştim hamileyken sen iyi değerlendirmişsin aslında uyurken de giydirilirdi ama bez falan değiştirmek zoruma gitti benim bu tulumla ne bileyim rahat edemedim bir türlü,bacak içinden çıtlı olanlarla çok daha rahat ettim.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Bende Özgünün annesine katılıyorum :))

    sevgiler canım

    YanıtlaSil