3 Mart 2014 Pazartesi
SAĞLIKLI KIZARTMA
Kızartmanın sağlıklısı olur mu dediğinizi duyar gibiyim.Eğer fırında yapılıyorsa o kızartma elbette olur.Mevsimi değil belki bazı sebzelerin ama ben artık pırasa,ıspanak gibi kış sebzelerinden o kadar sıkıldım ki bu hafta patlıcan,biber,kabak aldım.Biberi,patlıcanı,kabağı ve patatesi güzelce yıkayıp kare kare doğradım.Fırın tepsisine yağlı kağıt serip bütün malzemeyi koydum.Üzerine biraz tuz ve birazda yağ gezdirip 180-200 derece fırına sürüdm.Patatesler yumuşayana kadar pişirdim ve üzerine sarımsaklı yoğurt döküp afiyetle yedim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
bizim evde kokusuna dayanamadığım için hiç kızartma yapılmaz ,herşey fırında pişer
YanıtlaSilbu da aynen o şekilde sık sık yaptığım tariflerden birisi :)
afiyet olsun
eşim pek tercih etmesede ben kesinlikle bayılıyorum normal kızartma yapmak bir dert temizlemek sonrasında ayrı bir dert ee kaloriler apayrı bir dert.böylesi en temiz yöntem:)))
Silpatatesi tek atıyorum fırına ama bunu denemedim hiç, yani denedim ama yemek olarak böyle yağlı kağıtla denemedim.hem de pratik gözüküyor, hemen denemeliyim :)
YanıtlaSilpatatesi bende atarım fırına ama böyle apayrı bir lezzet canım tavsiye ederim
Silelinize sağlık ben de severim bu tarifi özellikle kahvaltılarda çok yaparım
YanıtlaSilteşekkür ederim aslında ben hep akşam yemeğinde yaptım,kahvaltıda düşünmedim denemeliyim:)sevgiler
Siltatlım benım bende senın gıbı yaparım nefıs olur ellerıne saglık ınan bu saatte canım ıstedı:)
YanıtlaSilohhh mis vallahi canım sanada afiyet olsun kuzum
Silsüper lezzetli ve sağlıklı .))
YanıtlaSil:))değil mii mis gibi kesinlikle
SilMerhabalar banada bekliyorum sevgiler
YanıtlaSilmerhaba hoşgeldiniz
Sil