3 Mart 2014 Pazartesi

SAĞLIKLI KIZARTMA


Kızartmanın sağlıklısı olur mu dediğinizi duyar gibiyim.Eğer fırında yapılıyorsa o kızartma elbette olur.Mevsimi değil belki bazı sebzelerin ama ben artık pırasa,ıspanak gibi kış sebzelerinden o kadar sıkıldım ki bu hafta patlıcan,biber,kabak aldım.Biberi,patlıcanı,kabağı ve patatesi güzelce yıkayıp kare kare doğradım.Fırın tepsisine yağlı kağıt serip bütün malzemeyi koydum.Üzerine biraz tuz ve birazda yağ gezdirip 180-200 derece fırına sürüdm.Patatesler yumuşayana kadar pişirdim ve üzerine sarımsaklı yoğurt döküp afiyetle yedim.

12 yorum:

  1. bizim evde kokusuna dayanamadığım için hiç kızartma yapılmaz ,herşey fırında pişer
    bu da aynen o şekilde sık sık yaptığım tariflerden birisi :)
    afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eşim pek tercih etmesede ben kesinlikle bayılıyorum normal kızartma yapmak bir dert temizlemek sonrasında ayrı bir dert ee kaloriler apayrı bir dert.böylesi en temiz yöntem:)))

      Sil
  2. patatesi tek atıyorum fırına ama bunu denemedim hiç, yani denedim ama yemek olarak böyle yağlı kağıtla denemedim.hem de pratik gözüküyor, hemen denemeliyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. patatesi bende atarım fırına ama böyle apayrı bir lezzet canım tavsiye ederim

      Sil
  3. elinize sağlık ben de severim bu tarifi özellikle kahvaltılarda çok yaparım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim aslında ben hep akşam yemeğinde yaptım,kahvaltıda düşünmedim denemeliyim:)sevgiler

      Sil
  4. tatlım benım bende senın gıbı yaparım nefıs olur ellerıne saglık ınan bu saatte canım ıstedı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ohhh mis vallahi canım sanada afiyet olsun kuzum

      Sil
  5. süper lezzetli ve sağlıklı .))

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar banada bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil