2 Nisan 2012 Pazartesi

HAYATIMIZ SINAV!

 Hep yanlışların kurbanı olan bir nesil olduk biz.Ama çocuklarımızı daha kötüleri bekliyor sanırım.LGS dediler olmadı OKS dediler olmadı,SBS dediler yine olmadı.ÖYS dediler olmadı,ÖSS dediler o da olmadı en son YGS-LYS dediler o da olmaz,yakındır. Peki aynı hükümetin farklı bakanları bu kadar büyük radikal değişimleri yaparken bu çarkın dişlilerine takılan gençleri,daha genç bile olamamış ergenleri ne hale getiriyorlar ondan haberleri var mı?
Dün YGS vardı ve Samsun'da daha hayatının baharında gencecik bir kız bu heyecana dayanamayacak kadar hassas bir kalbe sahipti.Yazık değil mi o gence,gençlere ve ailelere.Eğitim için milyarlar harcayan çocuklarının şu yaşanması zor ülkede geçinebilecek kadar bir iş sahibi olabilmesi için didinen o ailelerin ahını kim alıyor?Belki bu dünyada değil ama öbür dünyada kim hesap verecek.Velhasıl bu sistem içinde veli üzgün,öğretmen üzgün,öğrenci üzgün....

10 yorum:

  1. 4+4+4 çıktı birde inan benimde kafam çok karışık ve çok üzgünüm bu manasız değişimler bu hızlı değişimlerle nereye gider bu ülke bilmem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim kafamda öyle canım bakalım seneye bizi neler bekliyor.okulda öyle diyoruz seneye hangi okulda oluaz acaba?böyle belirsizlik içinde kim nasıl verimli olabilir ki

      Sil
  2. Üstteki görsel ne kadar da anlamlı olmuş sözü bitiriyor nerdeyse...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değil mi!aynen öyle kalemlerden kan damlayacak gerçekten yakında

      Sil
  3. nekadar güzel yazmışsın canım bu sistem düzelirmi hiç umudum yok benimde onca insanın ahı mutlaka çıkar birilerindende..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimde hiç ümidim yok münevvercim çok umutsuzum.çocuklarımız ne olacak onu düşünüyorum

      Sil
  4. çok haklısın çok :( yazdıklarına katılıyorum canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke haklı olmasam canım ama sistem çok kötü yaa

      Sil
  5. bunlar iyi günlerimiz sanırım...

    YanıtlaSil