8 Ocak 2012 Pazar

HEP HAFTASONU MU OLSA NE

Ay hafta sonunu sevmeyen var mı acaba.Cuma cumartesi benim favori günlerimdir.Haftanın yorgunluğu hafta sonunun gelişi ile atılacak sanılır ama bu hayal hafta sonu yapılan bütün atraksiyonlarla pazar günün gelişi ile hayal olarak aklamaya devam eder.çünkü pazar günü demek yığınla yapılacak iş demektir.Ve sonunda hafta sonunu iple çekenler(benim gibi) yorgun argın yeni bir haftaya başlarlar.Ama yinede bu hafta sonunu sevmeme engel değil.Bu hafta sonuda bol koşturmalı geçti.Cuma akşamı eşimin okulunun yemeği vardı ona katıldık.Duru yerinde durmayıp masa masa gezdiği için babası geceden pek bişey anlamadı,bense bol bol sohbet ettim:)))Aman o zaten okulundakileri her zaman görüyor bende bu vesile ile görmüş oldum yani bu yemeğe benim daha çok ihtiyacım varmış görüldüğü üzere:))) Durişko kombinine gelirsek elimde hiç foto yok çünkü biz makinemizi unutmuşuz ama arkadaşımız makinesi ile Duruyu bol bol çekti.Hafta içi elime geçince bir post hazırlarım inşallah.
Ertesi gün ise yine eşimin arkadaşı ve eşi bize gelecekti o nedenle cumadan hiçbir şey yapmadığım için temizlikçimde gelemediği için her şey cumartesi ellerimizden öptü.Sağ olsun eşimin yardımı ile ev temizledik.O kızımıza bakarken bende hazırlık yaptım.Menümde şunlar vardı:
  • Kabak salatası(hıımmm çok severim ve şiddetle tavsiye ederim)
  • Patates salatası
  • Perişan kurabiye(bunu da şiddetle tavsiye ederim,ben fırınımın azizliğine uğradım ama yine de iyiydi)
  • Ağlayan pasta(internetten tarifini bulup yaptım,eşim çok beğendi ama onun resmini çekmemişim)
  • sodalı börek(onu da internetten buldum da ben pek beğenmedim açıkçası)
işte hepsinin olmasa da bazılarının resimleri ve yapım aşamaları.Ağlayan pastanın tarifini de vericem bir ara.
Bunlar patates salatası için ama kendisi yok:))
Bu sodalı böreği yaparken ama dedim ya ben beğenmedim
Buda en sevdiğim kurabiye tarifini yazarım bir ara

ve son hali

bu kabak salatası ama daha tamamlanmamış hali yoğurt ve mayonez eklenecek en son.Ancak en son ekliyorum ben misafirler geldiği zaman çünkü sulanıyor
 Evet burada sevdiğim tarifleri paylaşıcam öncelikle kabak salatası ve perişan kurabiyeyi.Onun dışında gelen misafirlerimizle çok keyifli zaman geçirdik.Duru'ya çok güzel bir yelek almışlar birde toka:))gerçekten çok zarifler biz çok beğendik.Duruda bayıldı ki çıkarmak istemedi:))


Gece çok geç yatınca sabahta geç kalktık kızımda ilk kez 10 da uyandı.Tarihinde bir ilk bu.Kahvaltı falan yayılarak vakit geçirdik.Tabi çamaşır at as,yemek içmek bulaşık falan ben hiç oturmadım.Duru da öğle yemeğinde kendi başına makarna yedi.http://birkucucukaslancikvarmis.blogspot.com/ blogunun sahibi teyzesinin hediyesi olan çatalı ile kendi başına yedi yemeğini.Teyzesine çok teşekkür ediyoruz tekrardan:))



İşte böyle koca hafta sonu bir çırpıda geçiverdi.Şimdi yemek yapmalı,çamaşır asmalı,kızımı doyurmalı,ütü yapmalı,haftaya hazırlanmalıyım.Yani yorgunluğum katlanarak devam ediyor.Aman olsun hayat böyle güzel aslında.Nerde hareket orda bereket.keyfini çıkardığım için çok mutluyum.herkese güzel mi güzel bir pazar akşamı diliyorum.

4 yorum:

  1. hafta sonunuz yoğun ancak keyıfle gecmıs super gecrkten,kuzunuzda benımkınden buyuk oldugu ıcın oturdugunuzdnda anlamıssınız...perısan kurabıyenın adı supermıs:)

    YanıtlaSil
  2. sevgili kokosscum kesinlikle öyle yorucu ama keyifli.senin için şuan en zor dönemleri.tam olarak yürümeye başladığında sende rahatlıcaksın oda:))perişan kurabiyeniin tadı da enfes paylaşıcam inşallah mutlaka tavsiye ederim vazgeçemezsin.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. canımmmm çatalı görünce ne kadar duygulandım ben öyleee. ayyy bu aralar pek bir duygulu oldum ama daha erken değil mi yani gebeliğin 1. ayında hemen öyle duygusala bağlanılıyor mu? Bu arada be o Durişkomun yanaklarını yerimmmmmmmmmm çok özlüyorum onu yaaa.

    YanıtlaSil
  4. yaa gördünmü teyzesi nasıl kullanıyor çatalını.AAyy daha erken dur hemen ağlamaklı olma ama o senin yapında var bebeğim duygusalsın zaten:)))sanırım 2.ve 3. ayda salya sümük olcaksın.yerim yanaklarını teyzesi merak etme sen öptük seni

    YanıtlaSil