26 Ocak 2012 Perşembe

HEM BASİT HEM LEZİZ;DONDURMALI AYVA TATLISI

Bu akşam eve giderken herkes 1 kg ayva alsın lütfen,çünkü emin olun bu tatlıyı hemencecik yapıvereceksiniz ve 1 saat dolapta soğutup dondurmasını ekleyip afiyetle yiceksiniz.Nasıl mı?Çok basit.1 kg ayvayı ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerini çıkartıp kenara koyuyoruz atmıyoruz.Ayvaları bir güzel soyuyoruz ve bir kenarda kaba suyu doldurup içine yarım limon sıkıyoruz ve ayvaları onun içine atıyoruz.Limonlu su ayvaların kararmasını engelliyor.
ay fırçada arkada komik olmuş:))
çekirdekleri atmıyoruz
Bütün ayvaları soyduktan sonra tencereye ayvaların oyulmuş kısımları üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz.üzerlerine ikişer yemek kaşığı şeker koyuyoruz.
2şer kaşık şeker koyduk
Bu işlemden sonra yarım bardak suyu da tencereye boşaltıyoruz ve kenara ayırdığımız çekirdekleri de ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte ayvalara çatal girecek şekilde pişiriyoruz en az 30 dk.

yarım su bardağı su ekledik
Daha sonra ayvalarımızı alıp dolapta bekletiyoruz.Ve üzerine kaymaklı dondurmamızı ekleyip afiyetle yiyoruz.Ben bayılıyorum bu tada.Çok hafif bir tatlı.Bu akşam yapabilecek herkese afiyet olsun.



not:fotoğraf makinem halen garantide. fotolar telefonla çekildi pek güzel değil görüntü kalitesi ama bir postta fotoğrafla güzelleşiyor fotosuz bir anlamı olmuyor bence.o nedenle telefonlada olsa çektim.inşallah makinem gelince daha iyi fotolar çekerim.






2 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. bende çok seviyorum çokoprensescim,hele de yemeğe gelen misafire sonrasında ikram etmek için çok ideal bir tatlı oluyor

      Sil