2 Şubat 2014 Pazar

SEBZE YEMEYEN ÇOCUĞA SESLENİŞ

Canım kızım Duru çok seçici bir çocuk.Emme konusunda beni hiç yormadı maşallah ama ek gıdaya geçtiğimizden beri her yemek saati benim için kriz oldu.Bu iştah ve seçicilik meselesi genetik mi bilemiyorum ama bizim ki genetik ona eminim.Babamız yemek konusunda seçici ve ön yargılı bir insan.Sanırım değil kesinlikle Duru da babasına benziyor bu konuda.İlk başlarda çok fazla kızsam da artık yapılacak bir şey olmadığını gördüm.Birde anneanne ile dönüşümlü baktığımız için yemek konusunda kural oturtma sıkıntımız var.Anneanne maalesef her dediğini yapıyor bu konuda, bense yapmıyorum.Şimdi tatildeyiz ve ben mecbur tutuyorum ve meyveli yoğurtla ödüllendiriyorum diye zorla her öğlen bir kase dolusu (içine bol ekmek doğradığım) çorba içiyor.Şimdi alıştı sıkıntı çıkarmıyor ama annemde kesinlikle içmiyormuş.Bizim şöyle bir düzenimiz var,her sabah ya patatesli yumurta ya haşlama yumurta yada omlet şeklinde kahvaltısını yapıyor.En sevdiği ve en başarılı olduğu konu kahvaltı:)Sonra öğlen benim zorlamamla çorba.Akşamları da makarna,pilav,tavuk tarzı yiyecekler.Sebze ağzına bile sürmüyor.Bu durum beni çok geriyordu açıkçası.
İnstagramda gezinirken makarna lütfen diye birine rastladım ve web sayfası olduğunu öğrenip inceledim.Allahım tam olarak benim sorunuma çözümdü.Makarna hemde sebzelisinden:)))biraz daha inceleyip yorumları okuyup ilk siparişimi verdim. Peynirli-ıspanaklı,pırasalı-havuçlu,sade ıspanaklı gibi makarna çeşitlerinden sipariş verdim.Birde tarhanadan.

Siparişim ertesi gün kargoya verildi ve hemen elime ulaştı.İlk olarak ıspanaklı makarnayı denedik o gece.Bak dedik Duruya makarnaları yeşile boyamışlar,şaşırdı epey ve yedi bir güzel:))Sonra tarhanayı denedik nefisti ve kızım yine bayılarak yedi,yiyor.En azından bir şekilde sebze yediği için mutluluktan uçtum diyebilirim:)))Ayrıca gerçekten tamamen doğal olduğunu kokusundan bile anlıyorum süperdi ürünler.Bundan sonra normal makarna yerine kesinlikle bunlardan yedirmeyi düşünüyorum kızıma.Sebze yemeyen çocuk anneleri beni anlayacaklardır..Buradan sevgili kızıma sesleniyorum öyle yemezsen böyle yediririm canım meleğim:)))sevgiler






16 yorum:

  1. güzel fikir.... paylaşıma teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Benim çocuklarda aynı. Sebzeyi illa saklayıp yediriyorum. Makarna ile yedirmek çok pratik. : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben çok sıkıntı çekiyorum bu konuda saklasamda farkediyor ama makarna da hiç farkedemedi:))o nedenle iyi bir çözüm

      Sil
  3. oy oyy bir sebze yemeyen hanım bizde de var. sadece sebze değil balık, yumurta vs vs. hiçbirini ağzına sürmüyor. yemek konusunda o kadar seçici ki çok zorluyor beni. ve de iştahsız. şu makarnaları bir de ben deneyeyim bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaa yumurta yese bari küçükhanım en azından:))ama sebzeyi bu şekilde yedirirken zorlanmazsın farkedemez çünkü benim kızım farketmediyse kimse farketmez diyorum.sevgiler

      Sil
  4. Eda cım çok iyi bir çözüm bu Ada da kesinlikle ağzına sebze sürmez makarna pilav ve etçidir benim kızım Duru ile ikisi aynılar yani bende bu siteye bir göz atayım öptük sizi çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım bizimkiler aynı zaten yeseler belli olur zaten hallerinden:))dene bencede gayet başarılı bizde öptükkk

      Sil
  5. canım ben de deneyeyim bu makarnalardan. Bu arada bizim dossa da haşlanmış yumurta, et yemiyor. bakalım ne olacak? Duru kuzusuna kocaman öpücüklerrr :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım dene tabi zaten bizde yemişti tosunum beğendi sanırım sebzeli doğal makarna daha ne olsun.ama yumurta yese aslında çok iyi olur çünkü yumurta çok değerli bir besin.yer ama benim paşam rahat bırak kuzumu:)))))

      Sil
  6. ahh kızlar ahhh..
    kararlı annelerden korkulur.. Bravo sana Eda :)
    Afiyetler olsun Duru kuzuma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim çocuk yetiştirirken öğrendiğim ilk ve temel öğe kararlılık:)))bu kızlar bu kızlar..sormaa bizde öperizz

      Sil
  7. Sebzeleri börek ya da krep içinde de deneyebilirsiniz, belki öyle de yer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke ama mümkün değil öyle asla yemez içindekileri çıkarır...öneriniz için çok teşekkür ederim ama diyorum ya çok seçici

      Sil
  8. Benimkilerde de var aynı sorun..Ama benimkiler renkli makarna da yemiyor malesef:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooooo o zaman daha zor işte.ama ben öbür makarnadan markette kalmamış bundan varmış diyorum:)))mecbur kalıyor aslında ama seviyor yerken çünkü gerçekten lezzetli.sevgiler

      Sil