9 Şubat 2014 Pazar

ÇOCUK ODASINA RENK KATMA

Duru daha doğmadan çok beğenerek odasını almıştık,hala da fikrim aynı iyi ki bunu almışız. Ama zamanla insan değişiklik istiyor sanırım. Geçenlerde odamı pembeye boyayalım mı diye tutturdu.Ben önce çok ciddiye almasam da sürekli bunu söylemeye başladı bende dedemize söyledim.Sağ olsun dedemiz bu tarz konularda çok beceriklidir.
Dedesi hemen gerekli malzemeleri aldı geldi.Gereken malzemeler bir kutu boya,rulo fırça,normal ince fırça ve sim.Toplamda bu iş bize 45 tl ye mal oldu:))
Duvarımızın boyanmadan önceki hali böyle idi.
Ben duvara bulut şekilleri yapmak istiyordum.Düşünce aşamasında kolaydı ama uygulama aşamasında biraz zorlandık:))Ben fon kartonu kullanmayı düşündüm ama evde azdı bunun üzerine bende evdeki karton kutu çantalardan bulut şekilleri kestim.Bir kaç tanede fon kartonu kullandım.Bunları çift taraflı bant yardımı ile duvarda istediğim yerlere yerleştirdim.
Babam boyayacağımız duvarın kenarlarına bant çekti.Böylece kenarlara tavana hiç boya değmedi ve dümdüz tertemiz çıktı duvar.
Yerlere bolca gazete kağıdı serdik.Çünkü ne yaparsak yapalım mutlaka boya akabiliyor ve tek güzel yanı ıslak bezle silindiğinde hemen temizleniyor:))
Duru bütün olay boyunca heyecanla bekledi.Tabi bir kaç kez bende yapmak istiyorum dedi ama dedesi bunun büyüklerin yapabileceği bir şey olduğunu anlattı.
Bu da sim.Duvar iki kat boyandıktan sonra bu simi düz bir kağıt üzerine döküp duvara üfledim.Pırıl pırıl oldu.Ama burada dikkat etmemiz gereken şey hızla hareket edip bir noktada durmamak çünkü durduğunuz nokta yoğun sim oluyor ve bu kötü bir görüntüye sebep oluyor.Bir kaç yerde böyle olunca boya ile tekrar kapattım oraları.
Bizi zorlayan diğer nokta iste bulutların üstü boyanırken fon kartonu çok yumuşak olduğu için ruloya yapışıp çıktı bir kaç kez ama diğer sert kartonlar aynen durdu.Yani böyle bir şey yapma niyetinde iseniz sert kartondan şekiller çıkarın.Ayrıca çift taraflı bant çıkarırken duvarda kaldı leke yaptı bunun yerine de o duvar kenarlarına çekilen bantla yapıştırma yapılabilir.Yani bandı elimizde yuvalayıp arkalarına çift taraflı bantmış gibi yapıştırabiliriz.
İşte iki kat boyanmış haliyle duvarımız.Kartonları çıkarttım ve kenarlarını ıslak bez ve kulak çubuğu ile düzelttim.Bakın burada büyük bulutun içindeki izi çift taraflı bant yaptı:((
Tabiki bulutların kenarları çok düzgün olmadığı için aklıma kenarlarını kontürlemek geldi.Bunun için mavi renk tahta kalemi kullandım.Sevda teyzemizin eline verdik kalemi ve etraflarını çizdirdik:))
İşte akşam en son bu halde bıraktık.Ama sabah uyandığımda güneş ışığında bayıldım asıl haline.Duruda çok beğendi dedesine sarılıp sarılıp teşekkür etti.
Bu da sabah çektiğim hali.Simler ışıl ışıl yapmıştı odayı.
İşte öncesi ve sonrası ile küçük bir duvar boyama öyküsü.Sevgiler

14 yorum:

  1. Ay severiim sizin bulutlarınızıı:)
    Çok cici olmuş.Ellerinize sağlık.Güzel günlerde uyusun Duru yeni dekorlu odasında;)
    Öpüyorum sizi;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağol canım benim kısa yoldan değişiklik bizimki:))biz de öperiz batuşu ve seni

      Sil
  2. Değişiklik her zaman iyidir :) Odasına çok güzel gitmiş bu renk, güle güle kullansın, keyifle vakit geçirsin odasında Duru hanım :) Bulutlar da çok iyi fikir, ben de fikir edinmiş oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim inşallah güzel günler geçirir odasında meleğim kendide pek beğendi zaten.aslında farklı şekillerde yapabilir insan ama ben pek cesaret edemedim:))

      Sil
  3. Bende aynı fikirdeyim çok beğenerek almıştım halada çok beğeniyorum odamızı ama değişiklik istiyorum çok hoşuma gitti sizin yaptıklarınız bayıldım bana da ilham verdi :)
    En güzelide o miniğin sevinci :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman küçük bir değişiklik olabilir sizin odaya da hatta koçtaşlarda şekilli rulolar varmış böyle kalpli falan direk öyle boyuyorlar.onlarada bakabilirsiniz.aynen miniğim pek bir sevindi sevgiler:)))

      Sil
  4. ne guzel olmus canım benım yaaa nasılda heyecanla bakıyor...kuzucuk buyuyunce sahane olmus bence..bızım duvarlar rengarenk zaten ne bulsa duvarda sanırım bıraz daha beklememız gerekecek ....emegınıze saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha sorma canım bayıldı çok eğlendi yapılırken oturup izledi bizi bir dönem bizimde duvarlar çizilmiş haldeydi ki şükür o dönemi atlattık darısı size o zaman

      Sil
  5. Duru prensese pembe düşler, pembe hayaller. Bravo zümrem ne beceriklisin. Ben hep proje kurup kurup vazgeçiyorum. Ama bulut fikrine bayıldım. Bu sefer vazgeçecek gibi değilim hani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pembe beyaz bir odası oldu nazen diyorumki burası benim olsa keşke miss gibi:))yok be zümrem pek becerikli değilim aslına bakarsan babam sağolsun:)sendaha güzelini yaparsın belki tavanı bile boyarsın ay yıldız bulut falan..harekete geç bence hemen

      Sil
  6. eda varya süper olmuş.. dila resmi gördü instagramda babasına diyor hemen ben de pembe bulut istiyorum diye.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy kuzum benim yaaa annesi sizde yapın diloşun odasınaa:))

      Sil
  7. çok iyi fikir olmuş :) oda da gerçekten renklenmiş :)
    Güle güle kullanın :)
    Ben bütün postlara yorum yazarmışım..en iyisi blogu takibe alayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değil mi:))bizde çok sevdik bu haliyle odamızı.Hatta insan sıkıldıkça üstünü boyayıp başka şeylerde yapabilir:))teşekkürler bende geliyorum blogunuza hemen sevgiler

      Sil