16 Mayıs 2012 Çarşamba

SADECE 5 KİLOCUK


Aslında ben yaz geldi diye kendine dikkat etmeye çalışan biri değilim.Sadece 30 dan önce aldığım fazladan 5 kilodan kurtulmak istiyorum.Ama o kadar çok yiyorum ki bunu bir türlü denetim altına alamadım.Hele hele emzirme bitince otamatikmen 3 kilo aldım.Bir çok kişinin başta annecimin senin neyin var sanki hiç kilolu değilsin gibi söylemlerine aldırmadan diyetisyenin yolunu tuttum.Diyetisyenimde hemen hemen aynı tepkileri verdi ama doğru beslenmeyi bilmediğimi ifade edince ve nasıl beslendiğimi anlatınca bana hak verdi.Aslında benim yediklerimi başkası yese herhalde yarım dünya şeklinde gezer.Diyetisyen benim yediklerimi duyunca demek ki metabolizman iyi çalışıyormuş dedi.Neyse gelelim neler olduğuna.Önce ölçümler yapıldı bir makinada.Buna göre çalışma saatlerim göz  önüne alınarak bir beslenme programı oluşturduk.%3 lük bir yağ fazlam varmış.Oda sanırım göbekte biriken yağ.Sporla beraber zaten kısa sürede kurtulup koruma programına geçeceğiz.Perşembe gününden beri uyguluyorum diyetimi ve inanın bana ben ne kadar gereksiz yiyormuşum midemi nasıl bu kadar doldurabiliyormuşum pes dedim vallahi.Bu beslenme şeklimle hem hiç acıkmıyorum hemde gereksiz hiçbir şey yemiyorum.çok iyi hissediyorum kendimi.Programımın ilk aşamasında yani 2 haftalık süre boyunca uyacağım diyet standart aslında herkesin yaptığı belkide sadece saatleri bana göre.Bu diyetle vücudumu hazırlayacakmışım.Bundan sonraki aşamada farklı bir diyete geçicez daha rahat olacak sanırım.Şimdi diyet listemi yazıcam ancak dediğim gibi bu bana uyarlanmış herkese uygun olur mu bilemiyorum.

kalkınca 2 bardak su
kavaltı 07:00
2 dilim kepek ekmeği 
2 kibrit kutusu peynir yarım yağlı
5 zeytin
1 tatlı kaşığı bal pekmez yada reçel
haftada 3 kez haşlanmış yumurta(o günlerde 1 dilim peynir)
mevsim yeşillikleri serbest
çay ıhlamur yada bitki çayı şekersiz
saat 09.00-10.00
1 porsiyon meyve+3 kepekli galeta
öğle 12.00-13.00
2 ince dilim kepek ekmeği arasına bir dilim yarım yağlı peynirli sandviç veya yağsız tost+1 kutu ayran
14.00
1 porsiyon meyve
15.00-16.00
3 adet kepekli galeta +5 adet badem yada fındık
akşam 18.00-19.00
1 ince dilim kepek ekmeği
1 kase çorba 2kepçe
6 yemek kaşığı sebze yemeği
2 köfte kadar et-tavuk-balık
bol salata(1kaşık zeytinyağı)
20.00-21.00
2 porsiyon meyve
1 bardak kaymaksız yoğurt
ve her yemekten önce 2 bardak su
işte benim uyguladığım diyet bu tabi bununla beraber haftada 3 kez falan da dondurmam var:))çok seviyorum da vazgeçemedim.İnşallah sporla da desteklersem ortaya bir şeyler çıkar sanırım zira diyet yapmaya başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen sanırım vücudumdaki o şişlik hali azaldı ve arkadaşlarım sen zayıfladın demeye başladılar.halbuki kilo vermediğime eminim.Sadece hafiflemiş hissediyorum.En azından psikolojik etkisi var:))Eğer kendinizi iyi hissetmiyorsanız mutlaka bir yerlerden başlamalısınız.belki bu yazı bir  motive olur.ben çok sıkı sıkı yapmıyorum ama zaten gayet iyi doyuyorum.en azından dışarıda orda burda yemeyi bıraktım bu bile süper bir şey benim için.tek zoruma giden her sabah sandviç hazırlamak.bunun dışında gayet  memnunum diyetimden.haftaya tekrar gideceğim tahlillerime bakacak.bakalım neler olacak kontrolde.umarım yüzümde gülümseme ile çıkarım oradan.
 

17 yorum:

  1. hadı bakalım kolay gelsın sekercık :) ama yumurtayı verdıgı zaman peynırı azaltmasına cok anlam veremedım. sonucta proteın ne kadar bol o kadar kolay kılo verıyor ınsan cunku tok tutuyor ve gec yakılıyor. bi bildiği vardır elbet dıyor bu zorlu ama eglencelı yolsa kocaman basarılar dılıyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağol serapcım.şöyleki ben yumurtanın sadece sarısını yiyorum beyazını yemiyorum ama tabi neden azalttı bilemiyorum yinede.umarım güzel geçerde veririm kilocukları sen nasıl verdin zaten zayıftın ama eridin valla

      Sil
    2. çok sağol serapcım ben yumurtanın sadece beyazını yiyorum ondan mı acaba verdi öyle bilemiyorum ki.umarım hemencecik veririm kilocukları:)sen hemen eridin gittin tabi zaten dal gibiydin de

      Sil
  2. Edacım inşallah kolayca istediğin kiloya inersin. En önemlisi sağlıklı beslenmek aslında. Sende bu rejimle birlikte bütün gerekli yiyecekleri tüketmiş oluyorsun ne güzel.Bende dondurmadan vazgeçemiyorum senin gibi, yazın nasıl vazgeçelim ama değil mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım canım dondurma favorim benim.diyetisyene ben her akşam bademli magnum yerim dediğimde çok güldü:))bari haftada 3 olsun dedi onada razıyım artık

      Sil
  3. Bende çok yiyorum maalesef, dediğin gibi başkası yese yarım dünya olur, tabi emzirdiğim için gayet rahatım.Şu an doğum öncesine göre 2 kilocuk fazlam var ve diyet yapamadığımdan yürüyüş yapıyorum azar azar.Tek sorun karnımı nasıl yok edeceğim :( bu arada hakikaten kilo fazlan varmış gibi durmuyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en tehlikeli zaman emzirme sonrası canım şuan çok sorun değil senin için ama emzirme bitince alıyorsun hemen.karın işide işte ancak sporla oluyor.kilo fazlam var aslında bu resim eski(:yeni resimlerime bakarsan farkı anlarsın:)emzirirkendi bu resim

      Sil
  4. gayet fit ve güzel gözüküyorsun canım ama insanın mutlu olduğu bir kilo var tabi mutlaka..Hadi hayırlı olsun diyelim güzel sonuçlar alırsın inşallah kısa zamanda.5 kilo zaten ya çabuk gider..Benim daha fazlasına ihtiyacım var2-3 haftadır dikkat etmeye çalışıyorum ama dediğin gibi benim yediklerimlede 3 kişi daha rahat doyurur karnını :))hadi bakalım bak motive oldu banada sonuçları koyalım yine eda resimlerle öpüyorum seni ve kızını:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahhh canım ahhh nerde bu resim eski.bu halimden sonra aldım işte o emzirme sonrası.inşallah veririm sen zaten diyodun dikkat ediyorm diye umarım meyvelerini alırız:)ben böyle yazıları okuyunca çok etkileniyorum o yüzden yazdım motive olur belki birileri diye.tamam canım sonuçları koyalım bencede bende öpüyorum sizi

      Sil
  5. Ben de kilolarımdan kurtulmak istiyorum:)

    YanıtlaSil
  6. Son günlerde benim de iştahım yerinde.Dikkat etmedim 3 kilo almışım.Emzirmeyi de bırakma aşamasındayım.Tehlike çanları çalmaya başladı benim için:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amanın kesinlikle tehlike sinyalleri çalmaya başlamış bende emzirmeyi bıraktığımda 3 kilo almıştım.dikkat dikkat

      Sil
  7. bence de çok güzel görünüyorsun tatlım.. ama seni mutlu edecekse kurtul gitsin.. allah kolaylıklar versin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım ama bu resme aldanma zira eski kendisi:)motive amaçlı koydum.dediğin gibi mutlu hissetmek önemli umarım kolay olur:))

      Sil
  8. canım kuzenim aslında bence de kilolu değilsin. Senin hamişlik aşamalarının tümünü bilen biri olarak ve aldığın kiloları gören biri olarak bu halin bence çok çok hoş. ve doktorumuzun iltifatını da hatırlatmak isterim. Yine de düzenli beslenme adına güzel. Bu arada yeni blogum ilk postlarını sundu bile :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımmm benim hoşgeldin aramıza bitanem.evet sen bütün aşamaları çok iyi biliyosun ama lütfen evlenmeden önceki halimizide hatırla bebeğim:)çınarımın ve senin maceralarını zevkle takip edicem.çok sevindim bloguna ne iyi ettin valla böyle birşey yapmakla

      Sil