31 Mart 2013 Pazar

BİR PAZAR GÜNÜ ANATOMİSİ

Uzun süre oldu yazamadım falan filan deyip kendimi affettirme çabasına giremeyeceğim zira gerçekten artık hiçbir şeye vakit bulamıyorum.Sanırım oturup tekrardan zamanı etkili kullanma adına bir zaman planlaması yapmanın zamanı geldi.Günlerin de uzaması ile bazı şeyler için daha çok vakit ayırabilirim sanırım diye umarak giriş bölümünde sevgili okuyucularımı yumuşatarak olaya başlıyorum:))
Nedir Pazar günü anatomisi derseniz sanırım her çalışan kadın-annenin evinde vuku bulan olaylar dizisidir ki ben bunu fotoğraflayarak daha da tirajı komik hale getirmeye çalıştım.Şimdi ilk etap da sabahın bed körü denir bizim buralarda hah işte tamda o bed zamanda (bed ingilizcede kötü olmakla birlikte karadeniz dilinde de kötü anlamına geliyor yada biz öyle öğrenmişiz) sevgili yavrucuğum güzeller güzeli meleğim gözleri açar ve anında yataktan fırlayarak anne uyan içeri gidelim nidalarını yükseltir.Akabinde prensesin sabah aktiviteleri olan bez alma,üst baş giyme olayları gerçekleştirilir.Yine prensese özel kahvaltısı hazırlanır ve bir parça şebeklik katılarak içene yedirilir ve derin bir ohh çekilir.İlk zorlu etap bitmiştir.
Sonrasında mutfakta geceden kalmış ıvır zıvır yenilip bırakılmış!(burada ki ünlemi her Türk kadını anlayacaktır) tabak çanak ve türevleri toparlanıp makineye koyulur ve kahvaltı hazırlık faslı başlamış olur.
Pazar kahvaltısı genelde her evde özeldir bizde de özel olur.Hafta içi beraber olamadığımız kahvaltı sofrası için özenle kahvaltılıklar hazırlanır ve masaya yerleştirilir.Durişko için ikinci kahvaltı öğünü olur bu öğün ama burada beraber kahvaltı etmek önemlidir.Sonrasında uzunca içilen çay faslı hava sıcaksa balkonda soğuksa salonda devam eder,gazete,dergi ve ya internet karıştırılır.Bu fasıl bitince sofra toplanır mutfak temizlenir.Evin beyinin hava da pek güzel çıksak mı gibi uyarıcı cümleleri duymamazlıktan gelinir,eğer duyulursa haftaiçi sorumluluklar dağ gibi birikir.Cumartesi günü olağan gezme tozma aktiviteleri yapılmıştır zaten yeterince.
Pazara geri dönersek;
En zorlu etap olan bu etap da haftalık temizlik yapılır.Kollar sıvanır ve artık Allah ne verdiyse silinir süpürülür temizlenir.Yazması en kısa olan ama gün içinde en yorucu olan aktivite budur. Durişko yakınlarda bir parka götürülür veya gönderilir oynatılır.
Bu arada Duru içinde yiyeceği şeyler ayarlanır pişirilir,yedirilir.
Yine akabinde haftalık biriken çamaşırlar makinaya atılır,asılır kuruyanlar toplanıp katlanır yerleştirilir.
Ve en korkunç kısım olan haftalık ütü faslı başlamak için sabırsızlanır.Dağ gibi birikmiş ütüler paylaşılır ve herkes ütüsünü yapar.
Bütün bunlar olurken Duru en az 50 kez ayağıma yapışarak bir şeyler ister mutlaka.Bu arada güneş batmış akşam olmuştur akşam yemeği faslına geçilir hazırla,ye,yıka ritüeli tekrarlanır.Tabi bu işlerde evin beyi de %45 sorumluluk alır yalan yok.İşler genellikle bölüşülür.(Allah razı olsun demeliyim burada)
Sonrasında evin minik kuşu banyo yaptırılır,karnı doyurulur ve uyutmak için uğraşılır.Haftaya hazırlık banyo vs yapılır,saç baş işleri halledilir.Ve nihayet bir bardak çay içip bilgisayar başına oturulur ve gözler uykulu halde biraz gezinilir.
Artık yatma vakti gelmiştir.Bir elinde telefon başucunda okunmayı bekleyen kitaplarla sosyal medya insanı olan anne artık uyumalıdır.Yeni bir haftaya çok iyi bir şekilde  dinlenmiş durumda girmelidir değil mi!Ertesi gün sabahın köründe kalkıp işe gidecektir çünkü.İşte özetle bir çoğumuzun aynı olan pazar gününün anatomisi budur.
Geyik yapmak bir yana her şeye rağmen yaşadığımız,sağlıklı olduğumuz ve bütün bunları yapabildiğimiz için şanslı olduğumuzu düşünüp mutlu olalım emi.Mis gibi evimizde mis gibi ruhumuzda güzellikleri yaşatacağımız güzel bir hafta diliyorum hepinize..
NOT:İnstagramda daha çok aktif olabiliyorum malum.Eğer beni takip etmek isterseniz kullanıcı adım durucayasamak.

27 yorum:

  1. Edacım ne de güzel özetlemişsin arkadaşım. Hep söylemişimdir hafta içi işyerinde dinleniyorum diye. Evde daha fazla yoruluyoruz. Minik bızdıklar zaten her şeyi yemedikleri için onlara özel yemekler hazırlamak bile belli başlı bir iş. Biz bugün birde pikniğe gittik işler bu saate sarktı. Tüm yoruculuğuna rağmen bu telaş eksik olmasın hayatımızdan. Güpgüzel bir hafta olsun inşallah. Duru kuzusunu da öperim pek çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haaahaha değil mi:)kesinlikle ev daha yorucu canım ve aynen şu bızdıklara ayrı yemek hazırlama işi benide çok yoruyo hele yememesi ekstra yorgunluk valla.pikniğe falan gittiksek ben mümkün değil iş falan yapamıyorum evde pestil durumda oluyorum sana bravo mervecim yinede birşeyler yapmışsın gelince.bende öperim ikinizide canım

      Sil
  2. kuzum okurken yoruldum, postun adı pazar anatomisi yerine çalışan kadın-anne anatomisi olsaymış iyiymiş diye de içimden geçmedi değil hani :) Yine de şükürler olsun tabi... öpüyorum çok mutlu bir hafta olsun hepimiz için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahhh sedoşum ahhh sende de durum aynıdır eminim bir de senin kucakcı tosunun varki sorma hiçbirşey yapamazzsın:))sanada güzel haftalar olsun canım benim

      Sil
  3. hımmm sıkı bir pazar olmuş :) ben genellikle cuma akşamından yapmaya çalışıyorum temizliği, iki gün gezebilmek için :) heee birde o pembe eşofmanların lacivert olanı var bizde de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sormaa hem de ne sıkı.cumadan yapamıyorum canım ya akşamları pek iş yapmayı sevmiyorum nedense ya da yapamıyorum.aa aynı eşofman demek ne güzel emrede iyi günlerde giysin canım

      Sil
  4. ah ah okurken yoruldum valla.. bizde de aynen böyle gidiyor pazarları.. cumartesi çalıştığımdan gezme, dinlenme, aile ziyareti, temizlik ve diloşa yeme hepsi bir günde.. of of..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amanın neee bir gün mü tatilin var canımm o zaman senin önünde saygı ile eğiliyorum arkadaşım

      Sil
  5. Canım gerçekten çalışan anne olmak çok zor bütün bu işleri hafta sonuna sıkıştırmak ,herşeyi çok güzel anlatmışsın yazıyı okurken kendim yazmış gibi oldum ,işte bu yüzden hafta sonları nasıl geçiyor anlamıyorum ,ama artık dediğin gibi yaz saati daha kolay olur umarım öptüm ikinizi de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle yaa bezen ev hanımı olmayı çok istiyor ve özeniyorum ohh mis hergün işimi gücümü yapar yemeğimi dolaba koyar alır kızımı gezerdim diyorum.ahhh ahhh demek istiyorum burda.bende sizi öpüyorum canım benim

      Sil
  6. AY NE GÜZEL ÖZETLEMİŞSİN BİR PAZAR GÜNÜNÜ. GENELDE BÖYLE HERALDE... KAHVALTI SOFRANIZA BAYILDIM... HEP BÖYLE GÜZEL GÜNLERİNİZ OLSUN İNŞALLAH...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))hepimizin genelde aynı değil mi.teşekkür ederim sofra aslında boştu o an çekmeye fırsat bulamam diye hemen çekiverdim malum ahtapot gibiyiz ya eller kollar birsürü işte:)sizin de olsun o güzel günlerden inşallah

      Sil
  7. oldukça iş yapılmışş fakat şu ütü paylaşma olayını çok kıskandım çooookkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemde nasıl sorma:))ütü işi hep paylaşıldı bizde kayınvalidem sağolsun bana o ütüsünü yapar sakın yapma dedi:))bende tiyoyu baştan kapmış oldum böylece paylaşmak zorunda kaldı eşim:))

      Sil
  8. canımmmm nagar temıslıklerımı yapılömısss durrusta gezmısmı ohh mısss :())

    YanıtlaSil
  9. harikasın, bende bunların hepsini 1 günde yapıyorum ayrıca, gezme,tozma, park işinide pazar günü yapıyorum çünkü haftanın bir günü tatilim var. ama ben o çayımı sıcacık keyifle içemiyorum ki mutlaka kalkıyorum yerimden ve buz oluyor. dediğin gibi çok şükür. sağlığımız olsun ki bu işleri yapalım. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman yukarda arkadaşım sevginin önünde saygıyla eğilmiştim bir günde bunları nasıl yapıyor diye senin de önünde eğilmek istiyorum canım.ben duru uyuyunca rahat içiyorum kalkmıyorum hiç.aynen çok şükür sağlıklıyız ve bunları bize yaptıracak uğrunda uğraşılacak bir yuvamız var

      Sil
  10. Bırakılan kelimesinin sonundaki ünlem işaretine birkaç tane falan ekleyebiliriz. Çocuk hariç aynı fotoğraflar aynen bende de oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaaa değil mi o ünlemler kendilerini biliyorlar:))çocuk olunca da normal halin 10 katı efor harcadığını düşün bütün bunların üzerine

      Sil
  11. hakikaten hakkıyla yapılmış bir pazar günü anatomisi bayıldım arkdaşım yazına ,görsellerine öpüyorum cimcimeyi :)

    YanıtlaSil
  12. bide son cümlen çok güzel Eda bunlaı yapıyor olabilmenin şansını,hissetmeliyiz,şükrünü etmeliyiz gerçektenn harika bir yazı tekrar tebrikler ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaa sağol canım anatomik olarak bir çok kadının pazar gününü özetlemek istedim.son cümle aslında işin sırrı çok şükür ki bunları yapacak enerjimiz var değil mi:))

      Sil
  13. Annelik ne kadar zor...Çok hoş bir yazı olmuş.Kızınızda çok şeker maşallah.Allah bağışlasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annelik kesinlikle mesaisi bitmeyen bir iş.çoook teşekkür ederim sevgiler

      Sil
  14. bakarken yoruldum, oysaki herzaman yaptığımız rutin işler :))
    yazık bize, ne çektik be :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorucu gerçekten ama hayat işte hepimiz yqpıyoruz birşekilde:)aynen ya ne çektikkkkk bee

      Sil