16 Temmuz 2012 Pazartesi

ÇORAPLA TOPUZ YAPMA

 Uzunca bir aradan sonra bulduğum bir bilgisayardan sizlere sesleniyorum sevgili arkadaşlarım.Uzun yollar gittim ve yine gideceğim bu süreçte.Düğünümüz vardı onu hallettik geldik çok şükür.şimdi annemlerdeyiz ve kısa bir süre sonra adana yollarında olacağız.Tabi bu arada evin yolunu unutmuş durumdayız:)Zaten evde internette yok.Beraber kullandığımız arkadaşlarımız taşınınca bizde internetsiz kalmış olduk bizde taşınacağımız için yeniden açtıramadık falan.İşte bu nedenlerle uzak kaldım biraz affola:)
Şimdi gelelim asıl konuya.Geçenlerde bahsetmiştim çorapla topuz yaptığımdan.Aslında kulağa komik gelsede gayet güzel oluyor.Belkide birçok blogda anlatıldı bilemiyorum ben internete gezinirken öğrenmiştim uzun süre önce ve çok sık kullandım.Şimdi sizlerle paylaşmak istiyorum bu güzel modeli.Öncelikle benim saçlarım omuzlarımda ama buna rağmen gayet güzel tok bir saç oluyor.Aşama aşama anlatayım:
1.Saçınızı iyice tarayın ve üstüne isterseniz (ki ben genelde böyle yapıyorum) bolca krepe atın.
2.Saçınızı yukardan düzgün olacak şekilde ve sıkıca at kuyruğu yapın.
3.Bu aşamada çorap yardımı alacağız.Eski bir çorap kullanabilirsiniz.Ben eşimin çorabını kullandım:)Ne kadar kalın olursa o kadar iyi oluyor diye.Çorabın ayak kısmını ucundan kesin yuvarlayın.Elinizde simit gibi olsun.






4.Çorabı at kuyruğunuza geçirin,eğilin ve saçınızı çorabın etrafına yayın ve burada da lastik bir toka geçirin ve kalan saçlarınızı tel toka ile etrafına sarın.




İşte kocaman güzel bir topuzunuz var artık.Ben biraz acele yaptım sizlerle paylaşabilmek için ama genelde daha düzgün toplayıp yapıyorum.Umarım beğenirsiniz.İyi günlerde kullanın:)))

14 yorum:

  1. ellerıneeee saglık supermıs bu :))) saclar uzasın kesın balerın gıbı gezecegım :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım uzat saçları birazcık rahatca yaparsın:)

      Sil
  2. amanın nekadar pratik vede çok şık bir topuz şahane olmuş gerçekten özlettinz buarada kendinizi :) güzel tatiller canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sende yapabilirsin canım saçın sanırım yeterli:)sorma hiç evde durmuyoruz ki bir bilgisayar bulunca yapıştım hemen ne kadar çok birikmiş dedim herşey:)bende özledim sana da ii tatiller öpüyorum

      Sil
  3. sen alışmışsın heralde ne güzel de yapmışsın , daaaaaaaa bana çok zor geldi yaw , acaba yapa yapa elim alışırmı , sonuç çok şık görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında çok kolay belki ilk başlarda daha kötü oluyordu ama sonra dediğin gibi elim alıştı sanırım çok rahat yapıyorum.zor değil aslında sadece saçını çorabın üstüne yayma kısmı zorlamış olabilir.deneyerek yaparsın diye düşünüyorum.zorlanırsan burdayım kolay gelsin:))

      Sil
  4. çok güzel olmuş hem anlatımın içinde ayrıca teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  5. aaa çok güzelmiş gerçekten :)) ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  6. Canım ne güzel bir yöntem bu böyle. Sağol paylaştığın için tatlım. Öpüyorum çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mervecim kolay bir yöntem hemde çok düzgün duruyor saç böyle:)rica ederim işine yarar umarım bende öpüyorum

      Sil
  7. harika bir fikir bayıldım :))

    YanıtlaSil