23 Mart 2012 Cuma

PRATİK BİR FIRIN YEMEĞİ,CUMA AKŞAMINA YAKIŞIR:))

Bu güzel tarifi sevgili teyzeciğimin ellerinden yemiştim ilk başta ve çok beğenmiştim.Hem kendim için hemde sevgili blog arkadaşlarım için tarifini aldım teyzemden ve yaptım.İşte pratik bir tarfi.
MALZEMELER
(ben iki kişi için yaptım)
yarım kilo kuşbaşı et
2-3tane patates
6-7 arpacık soğan
2 domates
bolca sarımsak
fırın poşeti
YAPILIŞI:Etimizi yıkayıp bir kaba alalım.Patatesleri kesip ikiye yada dörde bölün ben dörde böldüm.soğanları sarımsaklarıda temizleyelim ve hepsini bir kapta harmanlayalım.üzerine tuz ve pulbiber ekleyip biraz daha karıştırın ve fırın poşetini önce biraz unlayıp açalım ve malzememizi ekleyip ağzını kapatığ fırına sürelim( 200 dereceye)patatesler kızarana kadar pişirelim.Afiyet bal şeker olsun
Son halini iyi resimleyemedim çünkü o anda Duru bir kriz yaratmıştı,çığlık çığlığa ağlıyordu sebepsiz yere.O nedenle acele ile bunu resimlyebildim.Siz pilav eşliğinde sunabilirsiniz.

8 yorum:

  1. Ben bunun tavuklusunu yapıyordum ama bunu da deneyeceğim. Fikir için teşekkürler. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oda çok güzel olur eminim bende onu deneyeyim aklıma gelmedi hiç.rica ederim bende sana teşekkür ederim fikir için.sevgiler

      Sil
  2. off harika.. güveç tadında olmuştur o şimdi.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen canım güveç tadında cidden güzel oluyor tavsiye ederim

      Sil
  3. blogger anneler birbirini izliyor, ben seni izlemeye aldım, bende seni bloguma beklerim

    YanıtlaSil
  4. Canim adresini mailime atarsan cok sevinirim ;)) sevgiler

    YanıtlaSil