6 Ağustos 2014 Çarşamba

TAVŞAN OTU ÇİÇEĞİ


 Geçen akşamüstü sahilde dolaşırken böyle çeşitli baharatlar otlar satan bir satıcıdan aldım bu çiçeği.Adı tavşanotuymuş,hiç kurumaz hep böyle kalırmış.Çok sevdim.Zaten evde çiçek olmasını çok seviyorum.Hemen bir demet aldım.Sarısı çok canlı.Garip bir kokusu var ama etrafa yayılmıyor.Yazlıkta vazomuz yoktu bende çatlamış bir bardağı saklamıştım.O bardağı çekmecelerden birinde bulduğum bu örgü ile kaplayıp kılıfladım.Şimdilik burada masamızı süsülüyor.Tatil bitince o da bizimle gidecek:))Ağustos ayı evim dergisi ile çok uyumlu oldular.





9 yorum:

  1. Sarının enerjisi, mutluluğu sizinle olsun Edacım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. enerjik bir renk cidden canımmmm hepimizle olsun güzel enerjiler

      Sil
  2. çok güzel olmuş saksı kılıfı :)

    YanıtlaSil
  3. Edacım tatil yörelerinde bende denk gelmiştim bu çiçeklere sayende adını öğrenmiş oldum çok güzel gerçekten, pratik ama el emeği vazoda çok şeker olmuş canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok hoş değil mi hiç solmuyormuş.adını bende merak edip öğrendim.en azından canlı çiçek ama solmayanından:))sağol canım

      Sil
  4. merhaba blogunuzu tesadüfen gördüm ben trabzonluyum bu çiçek memlekette bizim çok yaygındır herkesin evinde vardır biz de yöresel ismi maranda dadır.hatta volkan konak ın maranda isimli bir albümü de var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoş geldiniz sayfama:)çok şaşırdım aslında bende karadenizliyim ama burada hiç görmemiştim demekki doğu karadenizde bulunuyor bu çiçek.hala vazoda duruyor biliyormusunuz kaç ay geçmesine rağmen.volkan konağın albümünüde duymamışım aslında.ne güzel bilgiler verdiniz çok sevgiler:))

      Sil
  5. bitkinin adı altınotu

    YanıtlaSil