3 Nisan 2014 Perşembe

MENENJİT AŞISI

    Kafam çok karışık bu konuda.Araştırmalar yapıyorum,okuyorum falan ama tam anlamı ile tatmin olmuş değilim.Hem çocuk doktoru hem anne olan birine sorduğumda o yaptırdığını söyledi.Okuduğum bilgiler ışığında öğrendiklerimi sıraladım ve yaptırma kararı aldım.En kısa sürede doktora gidip Duru için bu aşıyı yaptıracağız inşallah.
 KAFAMA TAKILAN 5 SORUDA MENENJİT AŞISI
1-Bu mikrop bizim yaptırdığımız 2 farklı menenjit mikrobundan farklı bir mikrop.Biz 5li karma aşı içerisinde zaten menejitin farklı mikroplarına karşı 8 kez aşılamışız çocuklarımızı.Ancak bu mikrop farklıymış.Adı meningogok.Yani yaptırmadığımız bir tür.
2-Menenjit çok önemli ve tehlikeli bir hastalık.Ve bu mikroba yakalanan çocuk 24 saat içinde ölüyormuş:(((
3-Benim en çok kafamı karıştıran yeni bir aşı olmasıydı.yani çocuğumun kobay olarak kullanılması kısmı bende endişe yarattı.Ancak bu aşı sadece Türkiyede yeni bir aşı.Avrupada ve Amerikada zaten yapılıyormuş.2006dan beri uygulanıyor olması benim için yeterli.
4-Peki bu aşı kaç yaşında yapılır.Konjüge  meningokok aşısı(Menactra) ülkemizde 11 yaşa  kadar  ruhsat  almıştır. Normal  aşılama  şeması  en  erken  9  ayda  başlar  minimum  3  ay  arayla  2  yaşa  kadar  çocuklara  2  doz  olarak  uygulanır.  2  yaş  üzerindeki  çocuklara  herhangi  bir zamanda  bir an  önce  tek  doz  olarak  uygulanmalıdır. 
5-Bu aşının fiyatı nedir?Bu aşı sağlık bakanlığı tarafından ödenmemektedir.Özel bir aşıdır ve fiyatı 155 liradır.

7 yorum:

  1. Son dönemlerde kafamı kurcalayan bir konu bu ve uzun süredir araştırıyorum.ben de ülkemizde yaygın bir aşı olmadığı için tereddüt ediyorum. Bu kadar tehlikeli bir hastalığın aşısını sağlık bakanlığı neden karşılamıyor ya da en azından bu konuda ailelere rehber olmuyor onu da merak ediyorum doğrusu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimde o kadar çok aklımı karıştırdıki en sonunda yaptırma kararı aldım.ülkemizde yaygın değil ama avrupa ve amerikada 6 yıldır uygulanıyormuş.ayrıca türkiyeye gelme ihtimali bana çok yüksek geldi çünkü suriyeliler falan geliyor ya yayılma ihtimali çok yüksek.ne bileyim belkide endişe ama çocuk olunca ucunda yapacak birşey bulamıyorum.aynen bize rehber lazım bu konuda sevgiler

      Sil
  2. Biz en sonki dr kontrolumuzde yaptırdık dr muzun da onerısı uzerıne.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa süper yaptırmışsın bizde en kısa sürede inşallah yaptırmalıyız

      Sil
  3. bende çok kararsızım.. doktorumuzda net bişiy demiyor.. offff

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende kafayı yedim canım ama bakıyorum herkes yaptırmış yaptırmaya karar verdim ben

      Sil
  4. Eda yorum bırakmak için güncellemeni bekledim ama çocuk olunca zor oluyordur bloğa girmek, burdan tekrar yinelemek istedim yazdıkların için çok teşekkürler sevgiler.

    YanıtlaSil