6 Ocak 2014 Pazartesi

ADANA'DA ÖĞRENDİĞİM BİR PATLICAN YEMEĞİ

 1.Adana'dan kayınvalidemin yolladığı minik patlıcanlar yıkanır alacalı soyulup ikiye bölünür.Domatesler yıkanıp kabukları soyulup küp küp doğranır.

 2.Patlıcanlar kızartılır.

 3.Kıyılmış soğan domateslerle birlikte pişirilir.(yaz domatesi varsa tadından yenmez)Pişerken içine mutlaka bolca sarımsak küçücük doğranarak eklenir ve pişirilir.

 4.Kızaran patlıcanlar ve domates sosu bir tencerede birleştirilir ve 5 dk kadar daha pişirilir.(Arkada hala kızarmaya devam eden patlıcanlar ise dondurucaya atılacaktır fakat ben bu yazıyı hazırlayana kadar dayanılamayıp dondurucudan çıkarılıp yapılmış ve de yenmiştir.Yazın bolca bu patlıcanlardan alıp dondurucuya atmayı planlıyorum)

5.O kadar sevdiğim bir yemektir ki kendisi dayanamayıp yemeğe başladıktan sonra çekmek aklıma geldi:))Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek afiyetle yenir.Patlıcan sevmeyenlere bile patlıcanı sevdirecek nefis bir yemek olduğunu garanti ederim:)Sevgiler

2 yorum:

  1. ayyy Edacım yutkundum yaaaa
    ellerine sağlık harika görünüyr :))

    YanıtlaSil