17 Mart 2013 Pazar

TALAŞ BÖREĞİ

Cumartesi günü günüm vardı.İnstagramdan takip edenler bilir.Bu arada instagramda kullanıcı adımı durucayasamak olarak değiştirdim.Daha rahat sanırım kullanımı bu adın.
Konuya dönersek işte ben bu günümde talaş böreği yaptım.Arkadaşlarımdan övgü dolu sözler işitince bende bunu blogumda paylaşayım da herkes nasiplensin dedim:)))
Malzemeler
20 adet milföy
250-300 gram küçücük kuşbaşı doğranmış et
hazır garnitür(ben pratik olması için hazır kullandım ama kendinizde yapabilirsiniz)
kekik
çörek otu
YAPILIŞI
Öncelikle etleri yıkayıp düdüklü tencereye atıyoruz.Kendi suyunu salıp çekince biraz sıcak su ekleyip 15-18 dk arası düdüklüde pişiriyoruz.Yani ben tefal clipso kullanıyorum herkesin tenceresinde farklı olabilir belki bu süre.Etler pişince eğer su kalmışsa etleri ayrı bir kaba alıyoruz üzerine garnitürü döküyoruz.Birazda et suyundan ekleyebiliriz bir yemek kaşığı kadar.(Kuru olmaması için).Üzerine bir tatlı kaşığı kekik ekliyoruz tabi tuzu da unutmayalım.karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Diğer yanda milföyler hafif eriyince ortalarına etli harçtan koyup bohça gibi kapatıyoruz.yani altda birleştiriyoruz bütün uçları ve tepsiye birleştirdiğimiz uçlar altta kalacak şekilde koyuyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu atıp 200 derece önceden ısıtılmış fırına atıyoruz:))Afiyet olsun
 Son halini çekmek mümkün olmadı malum misafir telaşı ama bir gün sonra kalanları çekeyim dedim son hali olmadan olmasın diye:))

14 yorum: