3 Mart 2013 Pazar

ÇİLEKLİ NEFİS PASTA

Şimdi sizlere benim favorim olan hem nefis hem çok hafif bir tatlıdan bahsetmek istiyorum.Bu tatlı yaptığım günden beri her seferinde büyük övgüler aldı.Mutlaka tarifi soruldu.Eğer oturmalarınızda farklı bir şey yapmak istiyorsanız şiddetle tavsiye ederim.Pişman olmayacaksınız eminim:))Bu nefis tatlı için malzemelerimiz şunlar:
Malzemeler
2 paket burçak bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Muhallebi için:
1 lt süt
6 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
üstü için;
yarım kilo çilek
2 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI:
1-)2 paket burçak bisküvi rondoda un haline gelene kadar çekilir.Daha sonra bir tencerede 2 kaşık margarin veya tereyağ koyulur erimeden un haline gelen bisküvilerde eklenir ve yağ eriyene kadar karıştırılıp kavrulur.Çok olamayacak yanlız yanar yoksa.Hatta tarifin aslında yağ eritilip direk un halindeki bisküvinin üzerine dökülüp el ile yoğrulup yağın karışması sağlanıyor ama ben kavrulan bisküviyi daha çok sevdim.Her ikisini de yapıyorum aslında keyfime göre.Neyse daha sonra bisküvi kelepçeli kalıbın dibine iyice bastırılarak taban yapılır.
2-)Muhallebisi içinse 1lt süt,10 yemek kaşığı şeker,6 yemek kaşığı un,1 yumurta,1 paket vanilya tencerede karıştırılır ve ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir.2dk soğuyan muhallebinin içine 1 paket toz kremşanti eklenir ve mikserle 4-5 dk çırpılır.Bisküvilerin üstüne dökülür.
3-)Çilekli sos için;yarım kilo çilek rondoya koyulur üzerine 2 yemek kaşığı(daha çok da koyabilirsiniz ama 2 yeterli geliyor) pudra şekeri eklenir ve çekilir.Çektiğimiz çilekli sosuda muhallebinin üzerine dökeriz.Bir gece dolapta beklemesi gerekiyor.
Ve tatlımız hazır.Sunarken kelepçeli kısmını çıkarıyoruz hem göze hem damağa hitap eden bir hal alıyor tatlımız.
Ayrıca vişne ile de harika oluyor o da tavsiyemdir.
Vişneli sos için;dondurulmuş veya normal vişne (çekirdekleri temizlenmiş),1 su bardağı vişne suyu,1 yemek kaşığı toz şeker,1 yemek kaşığı mısır nişastası.Burada da vişneleri pastanın üstüne yayıyoruz.Bir tavada vişne suyu,şeker ve mısır nişastası pişirilir jöle kıvamına gelince ocaktan alınır ve vişnelerin üzerine yayılır.Bu da jöleli vişneli oluyor.Bunu da çok yaptım ve çok övgü aldım.Jöleyi yaparken olmayacak sanmayın sakın sabırla karıştırın jöle haline gelecek sonunda.Takıldığınız yerler olursa sorularınızı cevaplamaya hazırım.Afiyet olsun...
NOT:Bu arada bende geç de olsa instagram çılgınlığına karışanlardanım.Eğer beni takip etmek isterseniz adım durucayasamak:)))
 Bu da Pazar keyfinden:)))Herkese güzel pazarlar..

10 yorum:

  1. Nefis bir tatlı ellerinize sağlık,en kısa zamanda deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  2. Oh lala sen tam aradığım tarif. Çilekli olanı yapmak için can atıyorum. Ellerine sağlık. Bizim evde epey reyting yapacak bu tatlı :))) Şimdi hemen instagramda peşine düşüyorum edacım;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin oğluşlar eminim bayılır canım.eğer takıldığın bir nokta olursa instagramdan msj at kolay gelsin afiyetle yiyin

      Sil
  3. nefis görünüyor canım ellerine sağlık,afiyet bal şeker olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşım ellerine sağlık, harika görünüyor. En kısa zamanda denicem tarifini :) İnstragram kullanmıyorum ama netten takip edicem seni :) Öpüyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mervecim mutlaka dene kremasına duru bayılıyor incide sever eminim.instagram son tutkum oldu bende kapıldım malesef bu çılgınlığa canım:)bende öpüyorum

      Sil
  5. mis miss.. iştah açıcı ve çok hafif gözüküyor Eda ellerine sağlık ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım benim dene mutlaka bu tarifi öpüyorum

      Sil