Konuya dönersek işte ben bu günümde talaş böreği yaptım.Arkadaşlarımdan övgü dolu sözler işitince bende bunu blogumda paylaşayım da herkes nasiplensin dedim:)))
Malzemeler
20 adet milföy
250-300 gram küçücük kuşbaşı doğranmış et
hazır garnitür(ben pratik olması için hazır kullandım ama kendinizde yapabilirsiniz)
kekik
çörek otu
YAPILIŞI
Öncelikle etleri yıkayıp düdüklü tencereye atıyoruz.Kendi suyunu salıp çekince biraz sıcak su ekleyip 15-18 dk arası düdüklüde pişiriyoruz.Yani ben tefal clipso kullanıyorum herkesin tenceresinde farklı olabilir belki bu süre.Etler pişince eğer su kalmışsa etleri ayrı bir kaba alıyoruz üzerine garnitürü döküyoruz.Birazda et suyundan ekleyebiliriz bir yemek kaşığı kadar.(Kuru olmaması için).Üzerine bir tatlı kaşığı kekik ekliyoruz tabi tuzu da unutmayalım.karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Son halini çekmek mümkün olmadı malum misafir telaşı ama bir gün sonra kalanları çekeyim dedim son hali olmadan olmasın diye:))
eline sağlık canım
YanıtlaSilnefis görünüyor
sağol canım seninkiler kadar olmasada:))
Silnefis olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok teşekkürler:)
SilEllerine sağlık canım harika görünüyor:)
YanıtlaSilsağol canım:))
Silmmm çıtır çıtır pek severim.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilbende pek severim canım gelsin kaloriler:))
Silellerine sağlık..
YanıtlaSilsağol canım:)
Siloohh cok severım ıcınde ne olursa olsun tadı ask gıbır pufpuf..ellerıne emegıne saglık canım
YanıtlaSilpuf puf ilk hali canım cidden bende pek severim:)
SilEllerine sağlık arkadaşım eminim çok lezzetli olmuştur. Bende denicem mutlaka.
YanıtlaSilsağol canım benim dene mutlaka öperim
Sil